Президентът Румен Радев смята, че започналата проверка на прокуратурата срещу кандидата

...
Президентът Румен Радев смята, че започналата проверка на прокуратурата срещу кандидата
Коментари Харесай

Радев съзря политическа атака срещу него чрез прокуратурата

Президентът Румен Радев счита, че почналата инспекция на прокуратурата срещу претендента му за парламентарен арбитър има политическа цел.
 Прокуратурата се зае да ревизира и претендента на Радев за парламентарен арбитър
Държавният глава участва на церемонията по назначението на новите конституционни съдии, един от които е и препоръчаният от Радев проф. Атанас Семов .

Проверката против номинирания от мен за парламентарен арбитър проф. Атанас Семов е с политическа цел, сподели той, представен от " Фокус ".

„ Не съм сюрпризиран, че се вършат опити да бъде съживена една от дълго време завършила прокурорска инспекция. Това ми дава съображение да считам, че задачата е политическа “, сподели президентът Радев и добави, че инспекцията е завършила 2016 година „ Защо се възбужда няколко дни, откакто е оповестена моята номинация? “, попита президентът. На въпрос дали настояването на прокуратурата за инспекция на проф. Семов е напълно политически обосновано, президентът разяснява: „ Нямам към този момент друго пояснение “, сподели още той.

Проверката на прокуратурата против Атанас Семов стартира след обява в " Капитал ", в която се задава въпрос дали името на преподавателя по европейско права не е обвързван с следствие със злоупотреби. Въпреки че в публикацията няма отправени съответни изказвания против Семов, прокуратурата се самосезира и разгласи, че в учител в Софийския университет е изпратил сигнал за насърчаване на частна стопанска активност, насочат се обвинявания за занемареност, както и подписване на неизгодна вредоносна за университета договорка по отношение на неакредитирана магистърска стратегия по „ Право на Европейския съюз “.

Проверката стартира на фона на активизирането на прокуратурата с претенции за свалянето на депутатски имунитети. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР